Institutul Național de Recuperare Medicină Fizică și Balneoclimatologie București

Clasificare

  • Spitale

Zona

  • Unirii

Gama de prețuri

  • Întreabă înainte

Descriere

Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie
S-a înfiinţat în anul 2000 în urma Ordonanţei Guvernului 109/02.09.2000, aprobată prin Legea 343/18.06.2002, prin reorganizarea Institutului de Medicină Fizică, Balneoclimatologie şi Recuperare Medicală, institut atestat încă din anul 1924 sub denumirea de „Institut de Balneologie” (al doilea institut de profil din Europa, după cel din Franţa).

Institutul are că obiectiv principal îmbunătăţirea permanentă a stării de sănătate a populaţiei prin asistenţă medicală de recuperare şi balneară, vizând în mod special aspectul funcţional de integrare al pacientului în activitatea cotidiană, în mediu şi activitatea profesională.

Datorită vieţii cotidiene, stresului, sedentarismului, şi a bolilor secolului în care trăim, acest centru a devenit un ghid de asistenţă de recuperare, medicină fizică şi balneoclimatologie realizat în secţiile clinice şi servicii ambulatorii de specialitate.

Pe linie de asistenţă medicală, Institutul asigură tratamentul complex al bolnavilor cu multiple aspecte disfuncţionale în afecţiuni locomotorii (neurologice, post-traumatice, reumatologice, vascular-periferice, dismetabolice s.a.). Bolnavii beneficiază de tratamente balneofizicale şi de kinetoterapie prin care se urmăreşte ameliorarea substanţială a deficitelor funcţionale şi a tabloului clinic caracteristic diferitelor patologii.

Institutul are cea mai importantă bază clinică şi personal universitar implicat în programele de învăţămânţ medical de profil la toate nivelele (studenţi, rezidenţi, specialişti, fiziokinetoterapeuţi, kinetoterapeuţi şi cadre medii de specialitate).

SCURT ISTORIC AL BALNEOLOGIEI ROMÂNEŞTI
Institutul nostru a fost înfiinţat în anul 1924 sub denumirea de „Institut de Balneologie”, prin strădania susţinută a unor personalităţi marcante ale timpului – medicale şi nemedicale: din partea Ministerului Sănătăţii, a Crucii Roşii Române, a Patriarhiei, a Ministerului Apărării Naţionale, ş.a. Demersul a fost materializat prin cedarea spaţiului necesar de către Eforia Spitalelor Civile în sediul Spitalului Brâncovenesc (construit în anii 1938-1939). De menţionat că la acea vreme, a fost al doilea institut de profil din Europa (după cel din Franţa).

Înfiinţarea institutului nu a fost întâmplătoare. Încă din secolul XVIII (1773 Dr. Lukas Wagner) şi continuând cu secolul XIX (1821 Dr. Ladislau Pop, 1837 Dr. Ştefan Vasile Episcopescu) secolul XX (1900, 1906 Dr. Alexandru Saabner Tuduri, 1904 Dr. Gh. Baiulescu) au realizat cercetări serioase în domeniul zăcămintelor minerale, a lacurilor şi a nămolurilor terapeutice, dovedind interesul cercetătorilor faţă de aceste numeroase şi valoroase bogaţii naturale cu efect terapeutic.

Ulterior s-au efectuat numeroase şi serioase lucrări de cercetare în domeniul balneologiei şi hidrologiei, publicate în două periodice medicale – Revista Institutului de Balneologie şi Buletinul de Studii de hidrologie şi balneologie. Mărturie stă colecţia acestor publicaţii aflate în arhivă Institutului, cuprinzând apariţii între anii 1924 şi 1947.

Principalele obiective de activitate ale institutului sunt următoarele:
* Organizarea, coordonarea, îndrumarea tehnico-metodologică şi controlul întregii activităţi de recuperare, medicină fizică şi balneoclimatologie din unităţile de profil ale Ministerului Sănătăţii;
* Organizarea, coordonarea, după caz, desfăşurarea şi îndrumarea tehnico-metodologică a activităţii de cercetare medico-balneară, protecţie sanitară şi valorificare terapeutică, profilactică şi recuperatorie a surselor de factori naturali din întreaga ţară, precum şi de dezvoltare în domeniul medico-balnear şi de recuperare;
* Participarea la organizarea şi coordonarea activităţii de învăţământ în domeniul medico-balnear şi de recuperare;
* Organizarea, coordonarea, îndrumarea tehnico-metodologică şi după caz, desfăşurarea activităţii promoţionale din domeniul medico-balnear şi de recuperare;
* Delimitarea perimetrelor de protecţie sanitară la nivelul staţiunilor balneare, climatice şi balneoclimatice şi asigurarea respectării acestora;
* Asigurarea legalităţii funcţionarii staţiunilor balneare, climatice şi balneoclimatice şi a unităţilor balneare indiferent de statutul lor juridic, patrimonial şi de subordonare, cu respectarea legislaţiei în vigoare şi a normelor privind asistenţă medico-balneară, stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii;
* Asigurarea cu cadre de specialitate, în condiţiile legii, în funcţie de necesităţile şi solicitările din teritoriu, precum şi de disponibilităţile de personal existente, a tuturor unităţilor medico-balneare şi de recuperare.

Părerea ta, contează!

Trimite o Recenzie

Trimite răspuns la o recenzie

Închis
8:00 - 20:00
  • Luni 8:00 - 20:00
  • Marți 8:00 - 20:00
  • Miercuri 8:00 - 20:00
  • Joi 8:00 - 20:00
  • Vineri 8:00 - 20:00
  • Sâmbătă 8:00 - 20:00
  • Duminică 8:00 - 20:00

Toate intervalele de timp sunt în fus orar local

Este aceasta afacerea ta?

Revendică-ți afacerea pentru a actualiza imediat informațiile despre afacere, a răspunde la recenzii și multe altele!

Trimite raport listare

Aceasta este privată și nu va fi împărtășită cu proprietarul.

Your report sucessfully send

Programări

 

 / 

Autentificare

Trimite Mesaj

Favoritele mele

Formular Aplicație

Revendică Afacerea

Partajează