Teatrul Tandarica

Domeniu

  • Teatre & Cinema

Gamă Prețuri

  • Întreabă înainte

Despre

Prezentare pe scurt
Cu o istorie de peste 76 de ani, Teatrul de Animație Țăndărică rămâne promotorul tendințelor contemporane din domeniul teatrului de animație și vizual. Anual, publicul poate alege dintr-un repertoriu de peste 30 de titluri, dintre care șase sunt premiere.
Abordarea temelor actuale și de interes, atât ca producții, cât și ca proiecte, a condus către o diversificare și lărgire continua a categoriilor de public interesate (atât ca vârsta, cât și ca segmentare socio-profesională).
În același timp, colaborările permanente cu regizorii și dramaturgii români susțin producția de teatru autohton, promovând, dramaturgia românească clasică și contemporană.
Participările la Festivalurile Internaționale, încurajeză schimburile culturale, comunicarea între artiști și instituțiile de specialitate, generand parteneriate și chiar coproducții naționale sau internaționale.
Anual, aproximativ 110.000 de spectatori plătitori și aproximativ 10.000 de spectatori neplătitori (cazuri sociale) participa la spectacolele Teatrului. Sala Țăndărică are o capacitate de 294 locuri, Anima Studio Țăndărică (40 locuri), Teatrul din Nori/Teatru de vară (100 locuri). Spațiile neconvenționale (permanente): Teatrul Itinerant Țăndărică (192 locuri), Grand Cinema Digiplex (300 locuri).

FESTIVALURI
Festivalul internațional al teatrului contemporan de animație „ImPuls”

Ajuns la cea de-a 15-a ediție, Festivalul aduce în atenția publicului român diferite stiluri ale teatrului de animație și ale teatrului vizual din lume. ImPuls este un festival concurs strict profesional, dedicat publicului din toate categoriile de vârstă, unde sunt consolidate și promovate tendințele contemporane ale teatrului vizual și de animație din țară și din străinătate.

„Țăndărică Altfel”

„Țăndărică Altfel”, festival ajuns la cea de-a V-a editie, propune publicului de teatru de animație un concept nou de desfășurare a unui eveniment de acest tip, prin care este creat un cadru alternativ de educație prin teatru, ce vine in întâmpinarea cerințelor publicului adult legat de așteptările sale în relația teatru-copil. Festivalul găzduiește spectacole interactive, spectacole experiment, cu caracter participativ, în desfășurarea cărora copiilor li se va permite intervenția asupra dramaturgiei de spectacol și totodată pot pătrunde în tainele desfășurării unei piese de teatru de animație (de la culise până la interpretare).

Festivalul „SALT”

Festivalul se bazează pe platforma originală SALT, un concurs unic de proiecte dedicat artiștilor emergenți din domeniul teatrului de animație și vizual – actori, actori păpușari, regizori, scenografi, coregrafi, ventriloci, mimi, scenariști, artiști plastici, susținuți de Teatrul de Animație Țăndărică în realizarea și producția de la idee la spectacol a proiectelor propuse.
Festivalul SALT propune un program bogat în evenimente culturale dedicate copiilor, adolescenților, adulților dar și specialiștilor din domeniu, în care sunt prezentate producțiile câștigătoare ale proiectului cu același nume, producții din străinătate și întâlniri dedicate profesioniștilor.

Stagiunea de vară „Teatru, stradă şi copil”

Ajuns la ediția a 7-a, Stagiunea de vară „Teatru, stradă şi copil” este un festival dedicat copilului și întregii familii, care se desfășoară în mai multe etape în perioada mai-septembrie. Prin intermediul acestui festival, Teatrul de Animație Țăndărică are ca scopuri principale conștientizarea, dezvoltarea și educarea copiilor prin cultură, promovarea valorilor cultural-artistice contemporane autohtone și internaționale, educarea publicului român prin intermediul artei teatrale vizuale și de animație etc. Din dorinţa de a pătrunde în zone lipsite de acces la cultură, Teatrul de Animaţie Ţăndărică şi-a propus implementarea proiectului cultural „Teatrul pentru toţi” prin achiziţionarea unui teatru-cort, în care se desfășoară festivalul „Teatru, stradă și copil”, astfel luând ființă un proiect cu carater unic în peisajul teatral local și international.

PROIECTE
„SALT”

Proiectul SALT, realizat în colaborare cu UNIMA România, este un program național dedicat artiștilor emergenți în domeniul teatrului de animație/vizual (actori, actori-păpușari, actori de commedia dell’arte, ventriloci, mimi, regizori, scenariști, coregrafi, muzicieni, scenografi, artiști plastici, sculptori păpușari, light, sound designeri), ce are ca scop susținerea tinerilor artiști prin oferirea unui cadru de realizare a proiectelor acestora. În cadrul acestui program se organizează un concurs de proiecte jurizate de profesioniști din domeniul artelor spectacolului de animație/vizual, componența juriului fiind stabilită în funcție de preponderența tipurilor de aplicații (spectacol de teatru-dans cu elemente de animație, teatru de obiecte și/sau cu măști, musical cu marionete, spectacol de improvizație, spectacol educativ, Commedia dell’ Arte etc.). Prin acest proiect, Teatrul de Animație Țăndărică generază prima și singura bancă de proiecte din România la care are acces orice persoană fizică sau juridică interesată de producerea unui spectacol de teatru aflat în patrimoniul proiectului SALT.

DramAnima Center

DramAnima Center este un laborator de dramaturgie care are ca obiectiv promovarea și valorificarea în spectacole de teatru a scenariilor contemporane originale dedicate copiilor și familiei. DramAnima Center se constituie din ateliere de scriere dramatică, de studiu, cercetare și experimentare în ceea ce privește dramaturgia dedicată copiilor și adolescenților.

„Perpetuum Țandărică”

Expoziție Interactivă/Muzeul Itinerant ”Perpetuum Țandărică” – Proiectul constă într-o prezentare artistică a patrimoniului Teatrului de Animație Țăndărică și a unor fragmente de piese extrase din repertoriu. Aici, păpușile sunt atent alese dintr-o istorie de peste 74 de ani a teatrului și marchează principalele repere în evoluţia teatrului de animație din România, rememorând atât artiştii cât şi personajele ce au consacrat această artă. Totodată sunt prezentați pașii de construcție a unei păpuși sau a unei marionete, de la butucul de lemn – materie primă, la produsul final – păpușa sau marioneta, obiect de joc și operă de artă. Dincolo de dimensiunea istorică a muzeului, proiectul Perpetuum Țăndărică își propune să expună și creațiile contemporane ale teatrului din domeniul scenografiei de păpuși, familiarizând publicul cu tendințele estetice și tehnicile de construcție actuale.

Conferintele IDEEA

Conferintele IDEEA – Inovație, Dezvoltare, Educație și Evoluție prin Artă s-a pus un mare accent pe organizarea unor serii de conferințe dedicate atât specialiștilor din domeniul teatrului de animație, cât și părinților, abordând teme actuale din sfera parenting-ului și educației. Noi tendințe la nivel mondial în teatru pentru copii, conferință susținută de Ivica Šimič (Croația), Importanța educației în teatru, de Simon Wong (China), Modalități de cooperare culturală, de Christoph Thoma(Austria) și Evoluția teatrului contemporan pentru copii (și tineret) în Germania, de Stefan Fischer-Fels, Teatru, emoție și creier: o abordare integrativă a predării și învățării, de Manon Van de Water (SUA) sunt doar o parte din titlurile prezente în cadrul acestui proiect.

Premiile de excelență în animația Românească Michaela Tonitza Iordache

Începând cu anul 2000, Festivalul internațional al teatrului contemporan de animație ”ImPuls” premiază, în cadrul fiecărei ediții, excelența în animația românească și, din anul 2010, festivalul a înființat Premiul de Excelență pentru Corpul Tehnic, drept omagiu acelora care sunt co-autorii nevăzuți ai spectacolului de animație.

Anima Studio Țăndărică

Din dorinţa de a atrage publicul adolescent și adult, prin acest proiect a fost creat un studio experimental cu o capacitate de 40 de locuri, reconvertit dintr-un fost depozit și modernizat din sponsorizări, unde se joacă piese din repertoriul clasic și contemporan și care este, în același timp, un loc de întalnire și documentare, de cercetare și de experiment în arta animației și a teatrului vizual.

Teatrul din Nori

Teatrul din Nori este un teatru de vară, cu o capacitate de 100 de locuri, spațiu alternativ destinat spectacolelor, concertelor, evenimentelor și întâlnirilor teatrale, spectacolelor lectură, teatrului experimental, teatrului laborator, teatrului-dans, conferințelor, atelierelor în aer liber pentru copii, proiectelor de dezvoltare personală prin teatru, și oricăror tipuri de manifestări teatrale, plastice, audio-vizuale etc.

Trimite o Recenzie

Trimite răspuns la o recenzie

Este aceasta afacerea ta?

Revendică-ți afacerea pentru a actualiza imediat informațiile despre afacere, a răspunde la recenzii și multe altele!

Trimite raport listare

Aceasta este privată și nu va fi împărtășită cu proprietarul.

Your report sucessfully send

Programări

 

 / 

Autentificare

Trimite Mesaj

Favoritele mele

Formular Aplicație

Revendică Afacerea

Partajează