SALATA MEDITERANEANA
Am pentru voi o rețetă care mie îmi place foarte tare. Și nu doar mie, ci și prietenilor mei care au încercat-o. Salată mediteraneană cu Pătrate mari de la Arnos
Ingrediente:
• 200g Pătrate mari Arnos;
• 100g anghinare marinată la grătar;
• un dovlecel la grătar;
• vânătă la grătar;
• 100g roșii uscate;
• 30g parmezan;
• busuioc;
• pătrunjel;
• 3 linguri oțet balsamic;
• 2 căței de usturoi;
• 50 ml ulei de măsline;
• sare și piper.
Preparare:
Pastele se pun la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Cât timp pastele fierb, se prepară dressingul pentru salată. Într-un bol se adaugă: oțetul balsamic, usturoiul tocat mărunt, 40 ml ulei de măsline, sare, piper și se amestecă bine. Peste dessing se pun următoarele ingrediente: vânăta, dovlecelul, busuiocul, pătrunjelul și se lasă la marinat pentru câteva minute. După ce vânăta și dovlecelul s-au marinat, se adaugă anghinarea și roșiile uscate și se amestecă bine. Atunci când pastele sunt fierte, se scurg bine, se trec printr-un jet de apă rece și se pun într-un bol încăpător, peste celelalte ingrediente. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, se mai adaugă: sare, piper, 10 ml ulei de măsline, 20 g parmezan și se amestecă din nou. La final, salata se pune într-o farfurie adâncă, iar peste aceasta se mai adaugă 10g parmezan și puțin pătrunjel.
Chef Sorin Bontea